Aquascapingblog

Moet je zeker eens lezen:Javamos: de volledige gids om je mos lekker gezond te houden

Ben je net als ik gek op die bakken vol groene pracht? Bijna altijd vind je in die schitterende aquascapes javamos terug. Begrijpelijk, need mos in een aquarium is weinig veeleisend en zorgt voor een appearance waar je on the spot blij van wordt. Waar je ongetwijfeld straks very wellblij van wordt, is van deze entire gids […]Heb je dit al gelezen?De japonica garnaal: een entire gids

  Een ding is zeker, de Amano of Japonica garnaal is een populair beestje. Ligt het aan hun appears, hun eenvoudige verzorging of het feit dat Japonica garnalen uitstekende algeneters zijn? Ik gok op dat laatste, need het is bij mijn weten dé reden waarom zoveel aquaristen het beestje aan hun bak toevoegen. Tijd voor […]En dit?De Betta vis: een uitgebreide introductie

Geef toe, een “betta” is een prachtvis, toch? 😊 Met zijn bijzondere kleuren en golvende staart is een betta een aquariumbewoner die als vanzelf de aandacht trekt. Of toch niet? Wel ja, die aandacht, dat wel. Maar als vanzelf…? Maar … een betta aquarium vraagt om de juiste aanpak, wil je je flamboyante betta gezond […]Nog interessante artikelsAlternanthera reineckii: de entire verzorging van A tot Z

Ik heb al eens een artikeltje geschreven over rode aquariumplanten en hoe je die het exceptional kan verzorgen. Nu, er bestaan veel rode aquariumplanten, maar één van de populairste – en naar mijn mening mooiste – blijft toch wel de Alternanthera reineckii.  Je bent deze plant waarschijnlijk wel al eens tegen gekomen in de winkel hoor. Hij […]Vuurgarnalen: hoe verzorgen, voeren & kweken? Een handige gids!

Je wil een vuurgarnaal kopen? Of misschien zelfs vuurgarnalen kweken? Ik geef je geen ongelijk! ? Vuurgarnalen zien er amazing uit, het zijn relatief makkelijke beestjes én ze ruimen je aquarium okaynog eens op. Vuurgarnalen alrightwel – Red Cherry garnalen genoemd – zijn een feest voor je aquarium: kleurrijk en actief! Ik vertel […]Aquarium inspiratie: “Enchanted Forest” van Nigel Hoevenaar

  Hoppa, weer nieuwe inspiratie voor je toekomstige bak! Deze keer het aquarium van Nigel Hoevenaar. Ik ben een grote fan van Nigel’s werk, naar mijn mening is hij 1 van de beste zoniet dé beste aquascaper in de Benelux. Je zult hieronder wel zien waarom! In dit interview bekijken we onder andere zijn “Enchanted […]Aquariumhout: de voordelen + mijn persoonlijke guidelines

  Check de foto hierboven eens. Schitterend, toch? Ik ben alvast fan. De sterkte van deze aquascape zit hem vooral in de keuze van het aquariumhout en de positie ervan. Aquariumhout kan een echte verrijking zijn voor je bak. Het is decoratief, natuurlijk en very wellnog eens goed voor vissen met een cellulose behoefte of […]Garnalen aquarium verzorging van A tot Z (deel three)

  Tijd voor deel 3 van het garnalen aquarium! Ik heb al een deel geschreven over het opstarten en het inrichten van een garnalen aquarium. Als je mijn guidelines hebt gevolgd zit je nu ongetwijfeld al te genieten van de kleurrijke en actieve bedoening in je garnalen bak. Leuke beestjes die garnalen, toch? ? Maar je garnalen aquarium vraagt alrightom de juiste verzorging, wil je dat je garnalen er even vrolijk blijven uitzien en -hopelijk- […]Aquarium inspiratie: “Down the Hunter’s route” van Stefan Pracht

  Tijd voor nog wat aquarium inspiratie! Vorig keer had ik de scape van Michael Baumrucker al gepost, deze keer is het de beurt aan aquascaper Stefan Pracht (check zijn Instagram). Komt zijn aquascape je misschien bekend voor? Dat kan, need Stefan deed mee aan de aquascaping wedstrijd van Vivarium 2017 😀 Zijn aquascape is […]

Hello, my name is Aquascape_maniac usually called Mr_scape. I am a professional writer on several sites, one of which is this blog.

Share on:

Leave a Comment